Chrome Beta iPhone ve iPad’lere Nasıl Yüklenir?

Öncelikle Chrome’un Beta Sayfasına gidiyoruz. Buradan iOS için Chrome Beta’yı indirin linkine tıklayıp karşımıza gelen formu dolduruyorsuz. Burada önemli olan e-postanızın doğru olması. Daha sonra size bir e-posta göndererek adresinizi onaylamanızı istiyor ve teşekkür edip size TestFlight uygulamasını kullanabilmeniz için bir davetiyenin gönderileceğini belirtiyor.

TestFlight Uygulaması, Apple’ın iOS platformunda, Beta uygulamaların yükelenebilmesi için hazırlanmış Beta AppStore olarak düşünebiliriz. Yani bu direk Apple’ın kendi uygulaması.

5 dk. geçmeden Google Chrome, size Chrome Beta’yı cihazınıza yüklemek için gerekli olan kodu gönderiyor. Bu kodu kopyalayıp, TestFlight uygulamasını açıp, sol üst köşedeki “Redeem” tuşuna basıp, kodu yapıştırdıktan sonra aynı AppStore’daki gibi Chrome Beta’nın indirme sayfası karşımıza çıkıyor.

Ve artık Chrome Beta Uygulama’sını kullanabilirsiniz.

Ben bunu Google Chrome Beta’da Adres Çubuğunu Aşağıya Taşıyan Özellik adlı blog yazımdaki özellik için yükledim ama sanırım Android için Chrome Beta’da bu özelliği kullanmak mümkün. Şimdilik iOS’ta TestFlight ile kurulan Chrome Beta’da mevcut değil. Bahsettiğim özelliğin güncellemesi geldiği gibi ilk haberini burada bulacağınıza emin olabilirsiniz!

Zaten Android kullanıcısı iseniz chrome://flags/#enable-chrome-home adresini Chrome’un adres çubuğuna yazıp bu özelliği kullanmak için yapılan ayara ulaşmak son derece kolay.

Ayrıca bu yönergenin diğer Beta uygulamaları kurmak için de geçerli olacağını düşünüyorum.

Chrome Beta iPhone ve iPad’lere Nasıl Yüklenir?” için bir yorum

Yorum bırakın